Home

Concert # 1 is a rare performance:

Jacob Anderskov’s String, Percussion and Piano.

Copenhagen Jazzhouse: 08/05 – kl. 20.00 – 150 dkk inkl. gebyr

Concert # 2 is an even more rare meeting with me and Søren Kjærgaard

“ANSCHLAG” DUO

SORT/HVID (Skindergade 3) –10.05.2014 kl. 21.00 – 50 kr.

 

 

Read more detailed about the projects (In danish) here:

Jacob Anderskov’s String, Percussion and Piano:

 

Nutidig fusion af jazz og klassisk med én af dansk jazz’ markante og internationalt anerkendte skikkelser i spidsen.

Jacob Anderskov (klaver), Christine Pryn (violin), Annette Slaatoo (viola), Ida Nørholm (cello), Peter Bruun (trommer/perkussion).

En af jazzens nichegenrer er ”Third Stream”. En ambitiøs retning, som går på at fusionere jazz med den europæiske kompositionsmusik. Engang en noget forkætret genre, fordi mange mente, at en organisk syntese mellem de to musikalske verdener ganske enkelt ikke var mulig. Det blev heller ikke bedre af, at der rettelig var lidt langt mellem snapsene på helstøbte blandingsprodukter. Nu om stunder synes afstanden mellem klassisk og jazz kortere, og man finder i denne ”tredje vej” faktisk nogle af de mere interessante strømninger indenfor jazz- og improvisationsmusikken.

Det leverer den originale og mangefacetterede danske pianist, komponist og orkesterleder Jacob Anderskov et fornemt bevis på med sit godt to år gamle anmelderroste ensemble Strings, Percussion & Piano. Her står den på vedkommende og formfuldendt third stream musik med gennemkomponerede dele for klassisk strygertrio i frodig med- og modspil til improvisationer fra Peter Bruuns slagtøj og kapelmesterens klaver. Det er musik med inspirationer i bagagen fra især Bartok og Stravinsky, og den rammer plet i forhold til hvad Anderskov overordnet tilstræber i sin musik. Nemlig at den skal være ”mystisk, meget irrationel men stadigvæk struktureret, ærlig, kontemporær og med store armbevægelser, når det er påkrævet”.

Jacob Anderskovs Strings, Percussion & Piano udgav dets første album sidste år. Det blev nomineret i kategorien ”Årets Særudgivelse” ved Danish Music Awards Jazz 2013, og bl.a. rost til skyerne af Christian Munch Hansen i Politikken, som kaldte indspilningen ”fremragende”, gav den hele 5 hjerter og endvidere skrev:

” … Nok er der tale om en klangligt fascinerende musik, skrevet og arrangeret af Anderskov med sans for æstetisk skønhed og melodisk følelse. Men den har i tilgift en grublende og knugende stemning, som vil mere end blot at behage. .. Pryn, Slaatto og Nørholm er som tørstige dyr, der drikker dybt af materialet og går i dialog med Anderskovs fabulerende klaverspil, mens pulsen kribler og bumler insektagtigt i Peter Bruuns slagtøj. .. Med denne gennemarbejdede musik føjer Jacob Anderskov en ny dimension til sin i forvejen knopskydende karriere, der også følges med interesse i det internationale jazzmiljø.”

Ved siden af Strings, Percussion & Piano har Anderskovs karriere indtil nu bl.a. budt på gennemslagskraftige konstellationer så som Anderskov Accident, J.A’s Agnostic Revelations og det fine duosamarbejde med den legendariske, brasilianske perkussionist Airto Moreira. Alt i alt har hans bedrifter vundet genklang i udlandet, og i det tyske jazzblad Jazz Podium bliver Jacob Anderskov ligefrem beskrevet som en kunstner, der tilhører ”the most extraordinary artists of comtemporary music”. Amerikanske DownBeat har ligeledes fastslået: “Over the last decade or so, pianist Jacob Anderskov has emerged as one of the most exciting and original voices … deeply modern…”.

Da musikerkollektivet ILK, som Anderskov er en væsentlig del af, holdt 10 års jubilæum i Jazzhouse i efteråret, gav Anderskov et smukt indslag med netop Strings, Percussion & Piano-projektet. Nu bliver der så endelig mulighed for at nyde en hel koncert med dette ultraambitiøse univers i Jazzhouses store sal.

LINE-UP:

Jacob Anderskov – klaver
Christine Pryn – violin
Annette Slaatoo – viola
Ida Nørholm – cello
Peter Bruun – trommer/perkussion

 

●○●○●○●○●○●○●○●

10255996_230587473815347_525506756022440021_o-2

Siden de formative år på konservatoriet, har Søren Kjærgaard og Peter Bruun fulgt hinanden i en lang række konstellationer, fra punk-duoen Public Service til Bruun’s seneste albumudgivelse, Unintended Consequences, og idag markerer begge kunstnere sig internationalt i projekter som Django Bates Trio, Søren Kjærgaard/Ben Street/Andrew Cyrille og Marc Ducrét Project.

Denne aften tager duoen afsæt i klaveret som et perkussivt klang-slagtøj, og slagtøjet som klanglig forlængelse af klaveret. Puls, lyd og stilhed sammenvæves i en åben form, hvor improvisationen får frit løb.

Både Peter Bruun og Søren Kjærgaard er pladeaktuelle på ILK. Bruun med albummet “Unintended Consequences” og Kjærgaard med trioalbummet “Syvmileskridt”.


DEN NYE LYD er en platform, hvor en række kunstnere præsenterer deres bud på den nye lyd inden for hver deres kunstneriske genre. Koncertrækken åbnes med samarbejdet med musikerkollektivet ILK bestående af 20 kunstnere primært fra den danske jazzscene, der udgiver original kvalitetsmusik og står bag alternative genre-trodsende hybrider med en avant-, impro- og jazzlyd, som rækker milevidt udenfor landets grænser.

Piano og effekter SØREN KJÆRGAARD Trommer og effekter PETER BRUUN I samarbejde med ILK MUSIC Støttet af STATENS KUNSTFOND

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s